Da’s een verrassing

  |   Henk Knol, Ida Dekker, Jan Klaver, Peter Keizer, Ria Knol, Theo Abbekerk, Uitvoering

Recensie
Als het doek open gaat, zien we een goed uitgewerkt decor dat twee vertrekken suggereert. De fitnessruimte en het kantoor van de club.Dit onderscheid in vertrekken id prachtig zichtbaar gemaakt door een deur tussen beide ruimten op het achterfond en de belichting. Hierbij vallen de spelers in het ene vertrek en tableau als de andere ruimte belicht is.

Dit is een prachtig speltechniek die goed werkt. Het had hier en daar wat scherper gekund. Zo zag je af en toetoch nog een kleine beweging wanneer het licht gedempt was. Het blijft natuurlijk moeilijk om techniek en beweging op elkaar af te stemmen. Bij het eerste is het een kwestie van een schakelaar, bij het tweede niet.

Het voorfond was wat ondebelicht, waardoor er bij het spel op het voortoneel nogal wat schaduwwerking was. In het tweede beddrijf was er een volledig ander decor, of je in een andere zaal bent gekomen. Erg knap! Er werd door alle spelers goed geacteerd, hoewel de tekstkennis wat beter had gekund. Er vielen enkele stiltes, waarbij je gelijk het nadeel van zo’n scherpe geluidsinstallatie bemerkte, want ook de souffleuse werd versterkt en was in de zaal te horen.

Anton de Boer, de boekhouder, is een prachtige rol, die mede in de kleding, ‘hoog water’ en een verschrikkelijke foute stropdas, geaccentueerd werd. Zo werd het gewoon hilarisch hoe, als het bedrog uitkomt en Tilly en Lex hierover staan te ruzieën, Antons hoofd tussen deze twee personen van achter een stoelleuning opduikt.

Marcel Korse wist aan deze rol enn perfecte invulling te geven, met mimiek, lichaamstaal en zijn stotteren, wat hij in een super constante er in wist te houden, zodat he de indruk kreeg dat hij echt een sulletje was. Hij werd daarvoor dan ook aan het eind, door het publiek terecht met een daverend applaus bedankt.

Schrijver(s): George Layton en Jonathan Lynn
Uitgave: Noordhollands Dagblad
Recensent: Peter Manshanden

Omschrijving
Dokter Lex van Heemskerk is al 20 jaar getrouwd met zijn chique vrouw Heleen. Zij bezoekt regelmatig de fitnessclub van Eva Leeman. Op de fitnessclub ontmoet zij Tilly Schouten, waarmee ze vriendschap sluit. Niet wetende dat Tilly de geheime vriendin van haar man is. Als Lex dan zijn vriendin komt ophalen om samen te gaan lunchen beginnen de problemen. De eigenaresse van de fitnessclub krijgt de boekhouder op bezoek en die krijgt als vrijgezel onverwachts nu een rol opgedrongen die hem helemaal niet ligt. En als Heleen dan ook nog voorstelt om met z’n vieren een weekend door te brengen in hun zomerhuisje wordt het er niet beter op. Dan verschijnt ook nog onverwachts de broer van Heleen en deze broer maakt de verwarring ongewild compleet.

Cast
Carla Bot – Tilly Schouten
Marcel Korse – Anton de Boer
Kiona Leeuw – Eva Leeman
Larry Schouten – Lex van Heemskerk
André Vloeijberghs – Dick Woudenberg
Margriet Zirschky – Heleen van Heemskerk

Crew
Ida Dekker – Grime
Ria Knol – Grime en kleding
Henk Knol – Soufleur
Jose de Boer – kledingadviezen
Wim Burghouwt – regisseur
Bouwploeg o.l.v. Peter Keizer – technische ploeg
Hans Bot – technische ploeg
Jan Willem Heideman – technische ploeg
Peter van Diepen – technische ploeg
Yvonne Feller – toneelaankleding