Flat van Jet

  |   Carina Lammers, Ida Dekker, Jan Klaver, Marcel Knol, Peter Keizer, Pieter Leegwater, Ria Knol, Ria van Veghel, Theo Abbekerk, Uitvoering

Omschrijving
Jet heeft een flat in de stad, waar ze haar minnaar Karel ontmoet. Karel is getrouwd, wat Jet niet mag weten. Karel heeft een zoon wat ze ook niet mag weten. Jet heeft een man die helemaal niets mag weten. Dit is het begin van een heerlijke klucht met veel misverstanden, overspel en alles wat dit genre zo grappig maakt. Een heerlijke eigentijdse klucht waarin veel gelachen kan worden.

Bekijk het fotoalbum
Toneelstuk Flat van Jet

Cast
Demi Bregman – Veertje
Lizzy Brugmans – Natas
Jan Klaver – Jules
Marcel Knol – André
Marcel Korse – Karel
Carina Lammers – Jet

Crew
Ida Dekker – Grime
Ria Knol – Grime
Veronica van Heeswijk – Regisseuse
Ria van Veghel – Soufleuse
Peter Keizer – technische ploeg
Pieter Leegwater – Licht en geluid
Theo Abbekerk – technische ploeg
Yvonne Feller – toneelaankleding

Schrijver(s)
Haye van der Heyden

Recensie
Met dit stuk maakt Vriendenkring het zich niet makkelijk, ook voor het publiek niet. Als publiek moet je goed bij de les blijven, omdat alle spelers zich ook nog erg veel met het publiek bemoeien. Schrijver Hay van der Heyden laat alle geluiden van deurbel en telefoontjes ook nog mondeling uitvoeren, waardoor het bijna een parodie op een klucht wordt.

Vaart
De drukste rol, zowel fysiek als tekstueel is die van Karel, welke bij Marcel Korse wel in veilige handen is. Hij rent en vliegt over het toneel zonder een hapering in tekst. De tekst zit trouwens bij iedereen als een huis, waardoor de vaart er vanaf spat. Slechts een keer is er een moment dat je denkt, oei…

Door het sterke spel van Korse wordt het verschil in spelniveau echter wel duidelijk. Ook het rode potlood heeft een grote rol gespeeld, want het stuk in drie bedrijven lijkt een twee-acter. Debutante Lizzy Brugmans, in de rol van Natas, kwijt zich op een voortreffelijke manier van haar taak. Een mooie aanwinst. En Zwaag heeft zich twee avonden en een middag (voor senioren) kostelijk kunnen vermaken.

Schrijver(s): Haye van der Heyden
Uitgave: Noordhollands Dagblad
Recensent: Peter Manshanden