Gevangen in het net

  |   Henk Knol, Ida Dekker, Jan Klaver, Peter Keizer, Ria Knol, Theo Abbekerk, Uitvoering

Omschrijving
In Osdorp woont taxichauffeur Johan Smit; een man met een dubbelleven. Hij is namelijk getrouwd met Hannie, bij wie hij een 15-jarige dochter heeft. Maar daarnaast heeft hij in Buitenveldert ook nog een liefje; en uit die relatie met Barbara heeft hij een zoon, die luistert naar de naam Gert.

John heeft dit jarenlang voor zijn omgeving verborgen weten te houden. Maar kleine kinderen worden groot en zij maken gebruik van de moderne communicatiemiddelen en daar kan je via internet leuke contacten mee leggen. Zolang zij de digitale weg bewandelen is het nog te overzien, maar nu willen zij een bezoek aan elkaar brengen en dan slaat bij John de schrik om zijn verliefde hart. Hij roept de hulp in van zijn kostganger Patrick, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Want de vele verwikkelingen die daardoor ontstaan zorgen voor een onontwarbare Gordiaanse knoop waar tenslotte niemand meer raad mee weet. De ontknoping van deze geweldige klucht eindigt ook nog in een verrassend happy end.

Bekijk het fotoalbum

Cast
Rischa Kieft – Barbara Smit
Jan Klaver – John Smit
Cor van der Koelen – Patrick Boersma
Kelly van der Koelen – Ellen Smit
Johan Tiessing – Pa

Crew
Hans Bot – Geluid en belichting
Ida Dekker – Grime
Ria Knol – Grime
Wim Burghouwt – Regisseur
Theo Abbekerk – Schilderwerk
Henk Knol – Souffleur
Yvonne Feller – Toneelaankleding
Peter Keizer – Toneelopbouw

Recensie
Een man heeft twee vrouwen. Hij heeft bij de een een zoon en bij de ander een dochter. Die twee ontmoeten elkaar op internet. Als zij elkaar in werkelijkheid willen ontmoeten, ontstaan problemen. Een kostganger wordt ingezet om hoe dan ook het bedrog verborgen te houden. Het is nieuw voor Vriendenkring, zo’n matinee speciaal voor senioren. En hoewel er meer toeschouwers hadden kunnen zijn, zitten er voldoende mensen om het initiatief te herhalen.

Misschien niet nieuw, maar wel ongewoon is het gebruik van een decor voor twee huiskamers. De twee voordeuren en kleurschakering maken het suggestief en aannemelijk. Het is dan wel opletten geblazen. De toeschouwer moest goed bij de les blijven. Echter de vaart zat er lekker in en de verwikkelingen en acteerprestaties hielden je alert.

heel mooi was de parallelle scene waarbij de kinderen hun moeder vertelden hoe frappant het is dat ze niet alleen dezelfde achternaam hebben, maar dat hun pa bovendien dezelfde voornaam, leeftijd en bereop heeft. Deze scene werd scherp gespeeld, waardoor het een sluitend heen en weer flitsen van de dialogen was, rechts en links op de bank.

De geluiden van buiten haddne wellicht weggelaten kunnen worden. Zo is het vreemd een auto weg te horen rijden, zonder het dichtslaan van de portieren en het starten van de motor.

Maar goed, Vriendenkring zette een dijk van een voorstelling neer me tvier debutanten. Zonder de andere drie tekort te doen mag Cor van der Koelen in de rol van kostganger afzonderlijk genoemd. Met deze voortreffelijke rol geeft hij zijn intrede bij Vriendenkring een extra dimensie.

Schrijver(s): Ray Cooney
Uitgave: Noordhollands Dagblad
Recensent: Peter Manshanden