Wat een gekke man…

  |   Henk Knol, Ida Dekker, Jan Klaver, Larry Schouten, Peter Keizer, Ria Knol, Theo Abbekerk, Uitvoering, Yolanda Hoebeke

Recensie
Een leuke bijkomstigheid bij deze voorstelling was nog het optreden van een koortje als variant op de Engelse carols bij de entree en tijdens de ange decorwisselingen. Een tiental leden van het koor ‘Happy Together’ verzorgden leuk dit entertainment.

Als je dit stuk meemalen gezien en gergisseerd hebt, is vergelijking moeilijk te vermijden. Men kon vaststellendat dit een van de betere zo niet de beste voorstellingen was. Er werd goed tot zeer goed geacteerd. Enkele keren zelfs indrukwekkend.

Zoals bij het gesprek tussen de ‘mannen’ (Jan Klaver, Johan Tiessing en Simon Knol) over de omgang met vrouwen en het ‘versieren’ En bij enekele monologen zoals die van Simon Knol en Debby Balk.

Persoonlijk was ik meer geboeid door de heren dan door de vrouwen. Vooral de karakteruitbeeldingen van de mannen was perfect. De typecasting van de dames leek me wat minder. Jose de Boer leek me niet helemaal het juiste type. DAt lag vooral ook aan haar ritme. Ze moest een gejaagd typetje voorstellen in beweging en spraak, en dat was ze niet hoe goed ze overigens ook speelde. De voor dit stukl zo belangrijke techniek was in heel goede handen de onderdelen al de regen, het gelach, uit de andere kamer bij open deur, het hondengeblaf waren buitengewoon suggestief.

Durft men nog kritiek te geven bij zoveel goeds? De grote zelfmoordscene in het tweede bedrijf leed soms wat aantraagheid en minder goede timing. Dat is wel eens hilarischer vertoond.
Maar ‘chapeau’ voor regisseur en medewerkers van deze voorstellingen.

Schrijver(s): Alan Ayckbourn
Uitgave: Noordhollands Dagblad
Recensent: Frans Brieffies

Cast
Debby Balk – Marion Brewster-Wright
Jose de Boer – Jane Hopcroft
Jan Klaver – Sidney Hopcroft
Ria Knol – Eva Jackson
Simon Knol – Ronald Brewster-Wright
Johan Tiessing – Geoffrey Jackson

Crew
Ida Dekker – Grime
Ria Knol – Grime en kleding
Henk Knol – Soufleur
Jose de Boer – kledingadviezen
Wim Burghouwt – regisseur
Bouwploeg o.l.v. Peter Keizer – technische ploeg
Hans Bot – technische ploeg
Jan Willem Heideman – technische ploeg
Peter van Diepen – technische ploeg
André Vloeijberghs – toneelaankleding
Yvonne Feller – toneelaankleding